Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Ingredience

200 g čokolády na vaření, 200 ml smetany ke šlehání, špetka skořice, 1 lžíce rumu, kakaový prášek

Postup

Do hrnce nalijeme smetanu, rum, přisypeme nalámanou čokoládu a skořici. Ve vodní lázni zahříváme, až se čokoláda rozpustí, nevaříme. Rozmícháme na hladkou hmotu, odstavíme z plotny a za občasnéno promíchání necháme vychladnout. Uložíme do druhého dne do ledničky.
Z částečně ztuhé hmoty odkrajujeme malou lžičkou kousky, druhou lžičkou je shrnujeme do misky s kakaem a každý kousek obalíme. Můžeme opatrně dotvarovat rukama dokulata. Vkládáme do papírových košíčků.
Hmota je i z ledničky poměrně měkká a teplem ještě více měkne. Proto výroba lanýžů vyžaduje studené ruce a aspoň trochu zručnosti.
1 dávka - 25 ks

Čokoládové lanýžeČokoládové lanýžeČokoládové lanýže