Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Ingredience

4 bílky, 240 g krystalového cukru, špetka soli, 3 lžíce strouhaného kokosu

Postup

Připravíme si hrnec na bílky a větší hrnec na vodu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ale nesmí se vařit, aby se bílky nesrazily. Mezitím krátce zašleháme do bílků sůl a poté opět krátce zašleháme cukr. Pak vložíme hrnec s bílky do horké vodní lázně a ručním elektrickým šlehačem pomalu šleháme na nejnižší rychlost, aby se bílky stačily během šlehámí prohřát. Sníh je hotový, když je lesklý a hodně hustý (tvoří se na něm při šlehání špičky). Vyndáme bílky z vodní lázně a necháme trochu vychladnout za občasného prošlehání. Vařečkou lehce vmícháme kokos. Sněhem naplníme plátěný pytlík s ozdobnou špičkou s větším otvorem a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme malé pusinky. Sušíme pomalu v troubě (asi 150°C, 30 - 40 minut). Hotové vychladlé pusinky můžeme namočit v čokoládě (dolní nebo horní polovinu).

Kokosové pusinky