Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Albertova roláda

20. 3. 2010

Suroviny:

jeden a půl balíčku sušenek Albertek,
200 ml mléka,
3 zarovnané polévkové lžíce krupičky,
1 máslo,
2 žloutky,
1 vanilkový cukr,
1 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru,
polévková lžíce kakaa
Postup:

Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout. Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou krupicovou kaši bez svrchního škraloupu (ten vyhoďte) a pomocí mixeru vymícháme v jednolitou, hladkou hmotu. Pak přidáme po kouscích máslo a vyšleháme (trvá to docela dlouho) hladký krém. Že v něm budou vidět zrníčka krupice, to nevadí. Polovinu krému obarvíme kakaem. Sušenky lepíme za sebou vždy na střídačku bílým a hnědým krémem, nakonec oplácáme vzniklý válec libovolnou barvou krému ze stran a zabalíme jej do alobalu. Necháme do druhého dne zatuhnout a nasáknout v ledničce. Hotovou roládu krájíme šikmo (cca 45°), aby vynikl proužkovaný vzorek.

 

Náhledy fotografií ze složky obrazky k receptum

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář