Suroviny

  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2/3 šálku vlažné vody
  • 300 g hladké mouky
  • 1 kávová lžička soli
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • nastrouhaný salám
  • oregáno
  • plátky sýra

Postup přípravy

Droždí dáme do misky, přidáme polovinu vlažné vody a mícháme vidličkou, až se droždí rozpustí. Potom necháme 10 minut vzejít kvásek. Mouku a sůl dáme do mísy, přidáme hladké droždí, zbývající vodu a důkladně propracujeme těsto, které necháme v teple vykynout asi na dvojnásobek objemu.

Vykynuté těsto rozválíme, dáme na plech, potřeme lehce kečupem, poklademe kolečky rajčat, plátky česneku, nastrouhanám salámem, posypeme oregánem, osolíme a poklademe plátky sýra. Takto připravenou pizzu upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, asi 30 - 35 minut při 190 °C.

120 minut