Gurmánský talíř
1/2 vepřové hlavy, uzená žebírka, 2 střední cibule, palice česneku, sůl, pepř, kmín, křen, sádlo, hořčice dle libosti, nejlépe plnotučná, chléb
Postup:
Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě.
Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými žebírky do pekáče se sádlem s nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky. Podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 1,5 hodiny kostí nahoru, pak otočíme a další hodinu dopékáme za občasného podlévání a polévání.
Servírujeme rýpáček, líčko a uzené žebírko.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Náhledy fotografií ze složky obrazky k receptum