Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Perníková chaloupka 1

10. 11. 2009

Ingredience

400g hladké mouky, 140g moučkového cukru, 60g tuku, 2 celá vejce, 100g medu, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička sody, 1 vejce na potření
Poleva: 1 bílek, 140g moučkového cukru, citrónová šťáva

Postup

Vypracujeme těsto, necháme aspoň 24 hodin odpočinout v chladu. Vykrájíme díly chaloupky a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Upečené vychladlé díly ozdobíme polevou a "postavíme" chaloupku.
Tento perník můžeme použít i na malé perníčky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář